Toepassingen

Industrieën

Laserlassen is een geavanceerde lastechniek die gebruikmaakt van een geconcentreerde laserstraal om materialen met precisie te verbinden. Het doel van laserlassen is het creëren van sterke en nauwkeurige lasverbindingen. Deze techniek heeft een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën, waar het bijdraagt aan efficiëntie en kwaliteit. In dit artikel zullen we ontdekken welke industrieën profiteren van laserlassen en hoe deze techniek zich onderscheidt van andere lastechnieken.

 

Industrieën waar laserlassen wordt toegepast:

Automobielindustrie

In de automotive sector speelt laserlassen een cruciale rol bij zowel de carrosserieconstructie als het verbinden van verschillende componenten. De nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van laserlassen zorgen voor sterke lasverbindingen, waardoor de duurzaamheid en veiligheid van voertuigen worden gewaarborgd.

Lucht- en ruimtevaartindustrie

Laserlassen wordt veelvuldig toegepast in de lucht- en ruimtevaartindustrie, met name bij het verbinden van lichtgewicht materialen zoals aluminium en titanium. De hoge precisie van laserlassen is van essentieel belang bij het creëren van complexe structuren zoals vliegtuigrompen, vleugels en motoren, waar veiligheid en prestaties de hoogste prioriteit hebben.

Elektronica-industrie

In de elektronica-industrie wordt laserlassen gebruikt voor het verbinden van elektronische componenten zoals microchips, printplaten en elektrische contacten. De nauwkeurigheid van laserlassen maakt het mogelijk om kleine en sterke lasverbindingen te realiseren zonder schade aan de delicate elektronische structuren.

Medische industrie

Bij onjuist gebruik kunnen lasers brand veroorzaken. Het is cruciaal om te zorgen voor een veilige omgeving, vrij van ontvlambare materialen, en om altijd de juiste instellingen en procedures te volgen om het risico op brand te minimaliseren.

Interesse in laserlassen?

Plan hier je gratis telefonisch adviesgesprek in met onze laserlasspecialist Arjen.

Arjen

Laserlasspecialist

Machinebouw

In de machinebouw wordt laserlassen toegepast bij het verbinden van metalen onderdelen in machines, gereedschappen en industriële apparatuur. Het biedt een efficiënte en betrouwbare methode om verschillende metalen onderdelen met minimale vervorming en maximale structurele sterkte te verbinden.

Food & Pharma

Laserlassen biedt nauwkeurigheid en hygiënische voordelen in de voedings- en farmaceutische industrie. Met minimale warmte-inbreng behoudt het de integriteit van producten, terwijl het zorgt voor sterke, lekvrije verbindingen. Deze technologie verbetert de productkwaliteit en voldoet aan strikte regelgeving, waardoor het een essentieel proces is in deze kritische sectoren.

Voedingsmiddelenindustrie

Laserlassen in de voedingsmiddelenindustrie biedt tal van voordelen. Het proces is hygiënisch en nauwkeurig, waardoor er minimale verontreiniging en warmte-afgifte is. Hierdoor blijven voedselproducten veilig en van hoge kwaliteit. Laserlassen zorgt voor sterke, duurzame verbindingen en minimaliseert de noodzaak voor nabewerking, wat de efficiëntie verhoogt en kosten verlaagt. Het is een ideale keuze voor de voedingsindustrie om productintegriteit te waarborgen en productieprocessen te optimaliseren.

Interieur en meubelindustrie

Laserlassen is een revolutionaire techniek die de interieur en meubelindustrie transformeert. Met precisie en snelheid verbindt laserlassen metalen componenten, waardoor sterke en naadloze structuren ontstaan. Deze methode biedt niet alleen duurzame verbindingen, maar ook esthetische voordelen door minimale vervorming en warmte-afgifte. Ontdek de mogelijkheden van laserlassen voor het creëren van hoogwaardige interieur en meubelstukken.

Zelf de voordelen van laserlassen meemaken? Meld je aan voor een demo!

Voorbeelden van bekende producten vervaardigd met behulp van laserlassen

Laserlassen speelt een cruciale rol in de auto-industrie bij de productie van carrosserieën, deuren, kofferbakken en andere componenten. Dankzij laserlassen ontstaan sterke en duurzame lasverbindingen die de structurele integriteit van voertuigen waarborgen.

In de luchtvaartindustrie wordt laserlassen veelvuldig toegepast voor het verbinden van vliegtuigonderdelen zoals vleugels, rompen en motoren. Deze lasverbindingen moeten bestand zijn tegen extreme belastingen en voldoen aan strenge veiligheidseisen.

Laserlassen wordt gebruikt bij de productie van medische implantaten, waaronder pacemakers, kunstgewrichten en tandheelkundige implantaten. De nauwkeurigheid en biocompatibiliteit van laserlassen zijn essentieel voor de veiligheid en effectiviteit van deze implantaten.

In de productie van elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en laptops speelt laserlassen een belangrijke rol. Het maakt het mogelijk om kleine en sterke lasverbindingen te creëren tussen elektronische componenten en behuizingen.

Materialen die kunnen worden gelast met behulp van laserlassen

Laserlassen is een veelzijdige lasmethode die verschillende materialen kan verbinden. Enkele voorbeelden van materialen die kunnen worden gelast met behulp van laserlassen zijn:

Laserlassen is bijzonder geschikt voor het verbinden van metalen, waaronder staal, roestvrij staal, aluminium, koper, messing en titanium. Het biedt de mogelijkheid om dunne materialen met hoge precisie te lassen, wat voordelig is in tal van industriële toepassingen.

Laserlassen kan ook worden toegepast op verschillende soorten kunststoffen, zoals thermoplasten. Voorbeelden hiervan zijn polypropyleen, polycarbonaat, polyamide en acryl. Het vermogen van laserlassen om nauwkeurige lasverbindingen te produceren, maakt het waardevol voor de fabricage van kunststofproducten.

Hoewel laserlassen minder vaak wordt gebruikt voor glas, is het wel mogelijk om glas met behulp van lasers te lassen. Dit proces wordt voornamelijk toegepast bij speciale toepassingen, zoals de fabricage van glazen microfluidische apparaten of glasvezelcomponenten.

Dankzij de brede toepasbaarheid van laserlassen is het een veelgebruikte lasmethode geworden in verschillende industrieën.

Interesse in laserlassen?

Plan hier je gratis telefonisch adviesgesprek in met onze laserlasspecialist Arjen.

Arjen

Laserlasspecialist

Binnenhoeklassen

Het maken van binnenhoeklassen is met de laser zeer eenvoudig. De lassnelheid is zeer hoog en het resultaat behoeft nagenoeg geen nabehandeling.

I-Naad

Voor het laserlassen van een I-naad is het verstandig om gebruik te maken van een aanslag waarlangs het laspistool bewogen kan worden. Door gebruik te maken van de aanslag is het eenvoudig om tot een goed resultaat te komen.

In het gootje

Het lassen van een omgezette plaat, een wand of twee omgezette platen aan elkaar is goed te realiseren. Het lassen met toevoegmateriaal is dan wel vereist.

Buitenhoeklassen

Door het juiste opzetstuk op het laspistool te kiezen zijn ook buitenhoeklassen eenvoudig te maken.

T -verbinding in koker

Voor het lassen van verbindingen in koker en buis is het noodzakelijk dat de voorbereiding optimaal is. Dit zorgt ervoor dat de spleet niet te groot en consistent is.

Geavanceerde lastechniek

Laserlassen is een geavanceerde lastechniek die essentieel is in moderne productieprocessen. Het wordt toegepast bij de productie van diverse producten, variërend van auto’s en vliegtuigen tot medische implantaten en elektronische apparaten. Verschillende typen lasers, zoals CO2-lasers, Nd:YAG-lasers en fiberlasers, worden gebruikt voor laserlassen, afhankelijk van het te lassen materiaal. Deze techniek maakt het mogelijk om een breed scala aan materialen te verbinden, waaronder metalen, kunststoffen en zelfs glas. Door laserlassen te benutten, kunnen fabrikanten sterke, nauwkeurige en duurzame lasverbindingen creëren, wat resulteert in hoogwaardige producten in verschillende industrieën.