Lascabine

Het werken met een laserlasmachine moet bij voorkeur afgesloten ruimte. Op deze manier wordt voorkomen dat medewerkers die niet bij het laserlassen betrokken zijn worden blootgesteld aan een te hoge emissie van schadelijke laser licht. 

 

De laserlascabines die LAZRZ aanbiedt zijn geschikt voor laserlassen, booglasprocessen of voor de opstelling van een cobot installatie. 


Naast de technische specificaties en certificering volgens EN-ISO 60825-1 geven deze lascabines een zeer prettige werkomgeving aan de lasser.

Voordelen van de lascabine

Geluiddempende sandwichpanelen

Geïntegreerde lasrookafzuiging

Verlichting

Deurschakelaar

Laser on / Laser off waarschuwings verlichting

Kijkvensters in deur

Afmetingen

De lascabines zijn met standaard panelen te leveren in de volgende afmetingen:

Diepte
Afmeting:2,4 meter3,6 meter4,8 meter6 meter7,2 meter8,4 meter
2,4 meter
3,6 meter
4,8 meter

Veiligheidsopties

De lascabine is standaard voorzien van geluid gedempte sandwichpanelen die het comfort van de cabine verhogen. De lascabine is daarnaast te leveren met de volgende opties:

Deurschakelaars

De deurschakelaars dienen op de laserlasinstallatie te worden aangesloten zodat bij het openen van de deur de laser uitschakelt.

Laser on / Laser off verlichting

Door het plaatsten van de waarschuwingsverlichting is aan de buitenzijde van de cabine duidelijk zichtbaar wanneer de laser actief is.

Verlichting

De cabine kan optioneel worden uitgerust met ledverlichting, die niet alleen zorgt voor heldere en gelijkmatige verlichting binnenin, maar ook de efficiëntie en productiviteit van de werkruimte verbetert.

Afzuigkanaal in plafond

In het plafond kan een labyrinth worden geplaatst dat ervoor zorgt dat de lucht gelijkmatig langs alle wanden wordt afgezogen. Het afzuigkanaal van de cabine kan aangesloten worden op een centraal afzuigsysteem.

Laserveilige ramen

In de deuren van de cabine kunnen laserveilige ramen worden geplaatst. De geleverde ramen voldoen aan EN 207:2017 en IEC 60825-4

Elektrische schakelkast

In de cabine kan optioneel een elektrische schakelkast worden geplaatst.