Lasnaden en toepassingen

Laserlassen is makkelijk toepasbaar en kan op verschillende typen lasnaden goed worden ingezet. Onderstaand behandelen we de meest voorkomende type lasnaden.

Met handmatig laserlassen levert het lassen met een toevoegmateiraal vaak het mooiste resultaat op. De hoeveelheid lasmateriaal die neer wordt gesmolten is echter wel beperkt. Door de inbranding die met de laser wordt gerealiseerd is er wel een grote sterkte realiseerbaar met dit lasproces.

Laserlassen is makkelijk toepasbaar en kan op verschillende typen lasnaden goed worden ingezet. Onderstaand behandelen we de meest voorkomende type lasnaden.

Binnenhoeklassen

Het maken van binnenhoeklassen is met de laser zeer eenvoudig. De lassnelheid is zeer hoog en het resultaat behoeft nagenoeg geen nabehandeling.

I-Naad

Voor het laserlassen van een I-naad is het verstandig om gebruik te maken van een aanslag waarlangs het laspistool bewogen kan worden. Door gebruik te maken van de aanslag is het eenvoudig om tot een goed resultaat te komen.

In het gootje

Het lassen van een omgezette plaat, een wand of twee omgezette platen aan elkaar is goed te realiseren. Het lassen met toevoegmateriaal is dan wel vereist.

Buitenhoeklassen

Door het juiste opzetstuk op het laspistool te kiezen zijn ook buitenhoeklassen eenvoudig te maken.

T -verbinding in koker

Voor het lassen van verbindingen in koker en buis is het noodzakelijk dat de voorbereiding optimaal is. Dit zorgt ervoor dat de spleet niet te groot en consistent is.

Klant cases

Klanten van LAZRZ passen het laserlassen met veel succes toe. In de onderstaande klantcases laten zij zien dat het proces een toevoeging is op de lasprocessen die deze bedrijven al in huis hadden.

Vredo is nu nog sneller klaar
Wat in 1947 begon als een loonbedrijf, is uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van landbouw- en turfcaremachines. Overal ter wereld...

Vredo

Een metaalbewerkingsreis van innovatie en efficiëntie
Bij WE-Metal, een gespecialiseerde speler in de metaalbewerkingsindustrie, staat innovatie centraal. Gert van Wakeren, de commercieel manager, en Johan Rigters,...

WE-Metal

Video laserlassen

In onderstaande video laten we een compilatie zien van producten die we tijdens demonstratie hebben gelast. Deze video geeft een indruk van de mogelijkheden van handmatig laserlassen.

 

Op ons YouTube kanaal zijn eventueel meer video’s te vinden van toepassingen van dit lasproces.