Vredo is nu nog sneller klaar

Wat in 1947 begon als een loonbedrijf, is uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van landbouw- en turfcaremachines. Overal ter wereld is er geen stuk landbouwgrond voor te stellen of een machine van Vredo uit Dodewaard is er overheen gereden.

Automatisering in landbouw

Het productieproces van hoogwaardige landbouwwerktuigen omvat tal van handelingen. Met de toenemende vraag naar werktuigen is productiesnelheid cruciaal om aan de vraag te kunnen voldoen. Het verkennen van een laserlasmachine die veel TIG-laswerk zou kunnen automatiseren, was voor Vredo een logische stap.

Eerste contact met LAZRZ

Vredo is uitgekomen bij LAZRZ om hun uitdaging te realiseren. Na een kennismaking werd duidelijk welk vraagstuk Vredo had. Hier heeft LAZRZ uiteindelijk met een laserlasmachine de geschikte oplossing kunnen bieden. Het wegwijs maken in laserlassen vergt de nodige aandacht, door advies en begeleiding van LAZRZ bij dit proces kan Vredo de laserlasmachine optimaal gebruiken.

 

“Doordat we drie weken de laserlasmachine hebben uitgeprobeerd, hebben we kunnen ervaren welke voordelen dit ons oplevert. Deze praktijkervaring heeft ons volledig overtuigd. De begeleiding en ondersteuning vanuit LAZRZ hebben ervoor gezorgd dat onze uitvoerders geen twijfels meer hadden over deze lasmethode.” – Hans de Vree, Vredo

Zelf de voordelen van laserlassen meemaken? Meld je aan voor een demo!

Efficiëntie en kwaliteit

Sinds oktober 2023 beschikt het bedrijf over een laserlasmachine van LAZRZ. De eerste ervaringen zijn ronduit positief, zoals het bedrijf aan LAZRZ heeft laten weten. Ze merken inderdaad dat ze efficiënter kunnen werken. Door minimale spetters is nabewerking vrijwel overbodig. De las is nauwkeurig en heeft een hoge esthetische waarde.

“Recentelijk hebben we de onderdelen van 350 kleine doorzaaiers, bekend als de Turf Buddy, gelast. We realiseerden een aanzienlijke tijdsbesparing van maar liefst een factor 5 door gebruik te maken van een sneller lasproces en het minimaliseren van nabewerking. Het eindresultaat is niet alleen efficiënter, maar ook van een hogere kwaliteit met een strakkere afwerking.” – Hans de Vree, Vredo

Conclusie

Vredo is zeer tevreden over het laserlasapparaat en de begeleiding van LAZRZ. Het bedrijf experimenteert momenteel met het lassen van diverse, ook zwaardere onderdelen, waaronder aluminium, en tot nu toe zijn de resultaten positief. Benieuwd of LAZRZ ook voor jouw laswerkzaamheden een uitkomst biedt? Vraag snel een demonstratie aan en wie weet gaat er een hele nieuwe laswereld voor je open!

Vraag een demonstratie aan

Stel uw vragen aan onze expert

Indien er geen geschikte datum beschikbaar is, neem dan gerust contact met ons op.