Robot laserlassen

Introductie nieuw concept voor gerobotiseerd laserlassen op de Metavak

Door de snelle opkomst van het handmatige laserlassen in de metaalverwerkende industrie blijkt er ook een grote vraag bij klanten te zijn naar geautomatiseerde systemen. Om deze reden hebben LAZRZ BV, Yaskawa Benelux en RoboFlex de handen ineen geslagen om een gerobotiseerde laserlascel te ontwikkelen die eenvoudig geïmplementeerd kan worden.

Interesse in laserlassen?

Plan hier je gratis telefonisch adviesgesprek in met onze laserlasspecialist Arjen.

Arjen

Laserlasspecialist

Kostenbesparing

Laserlassen heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van booglasprocessen. Een belangrijk voordeel is de hoge lassnelheden die met de laser gehaald kunnen worden. Ook zal het smeltbad kleiner zijn in afmeting. Door beide factoren is de totale warmte-inbreng in het materiaal aanzienlijk lager dan bij booglasprocessen wat resulteert in minder vervorming. De kostenbesparing wordt dan ook niet alleen gehaald uit de kortere lasduur. De tijd die benodigd is voor de nabewerking is met laserlassen ook aanmerkelijk lager.

Schaalbaar

De lascel die op de Metavak te zien zal zijn is geschikt voor kleine werkstukken. Het concept is echter schaalbaar zodat de ervaring met het getoonde model ook toegepast kan worden op lascellen voor grotere werkstukken.

De robotcel die LAZRZ met op de markt zal brengen kan uitgevoerd worden met een laserbron van 1500 Watt, 2000 Watt of 3000 Watt. De toegepaste laskop heeft de mogelijkheid voor meerdere wobble “vormen” met een breedte tot 5 mm.

De laskop kan eveneens van draadtoevoer worden voorzien.  Door deze draadtoevoer kunnen toleranties makkelijker worden overbrugd.