Optimaliseer je laserlassen: De impact van de keuze van de lasermode

Bij het laserlassen is het van belang om de juiste lasermode te kiezen op basis van het materiaal dat je gaat laserlassen.

In het hart van het laserlassen speelt de lasermode een sleutelrol, waarbij elke mode – continu, gepulst of gemoduleerd – zijn eigen unieke kenmerken en voordelen biedt die direct de kwaliteit en effectiviteit van lasverbindingen beïnvloeden.

Continu Laserlassen: Krachtige Diepte en Sterke Verbindingen

Bij het continu laserlassen, ideaal voor dikke materialen die diepe penetratie vereisen, produceert de constante laserstraal voortdurend warmte. Deze aanhoudende warmte leidt tot diepere smelting en sterkere fusie, waardoor duurzame en krachtige lasverbindingen ontstaan.

Gepulst Laserlassen: Nauwkeurigheid, Beheersing en Flexibiliteit

Gepulst laserlassen, waarbij de laserstraal in korte, controleerbare pulsen wordt uitgezonden, biedt precisie en flexibiliteit. Het is ideaal voor dunne materialen, aangezien het nauwkeurig de warmteafvoer regelt en vervorming minimaliseert. Deze modus maakt het mogelijk om met uiterste precisie te lassen in complexe vormen, een cruciale factor voor fijne en gedetailleerde laswerken.

Gemoduleerd Laserlassen: Aanpassingsvermogen en Flexibiliteit

Gemoduleerd laserlassen, waarbij de energie-output van de laserstraal tijdens het lasproces varieert, stelt lassers in staat om specifieke laskenmerken te bereiken. Dit omvat het verminderen van warmte-input, het nauwkeurig beheersen van smeltbadvorming en het verbeteren van lasnaadkwaliteit. Deze modulatie biedt een ongekende flexibiliteit en aanpassingsvermogen voor diverse lasuitdagingen.

De Juiste Lasermode Kiezen: Essentieel voor Succes

Het selecteren van de juiste lasermode is cruciaal voor het behalen van optimale resultaten. Dit vereist een grondige analyse van het te lassen materiaal en proeflassen om de meest geschikte mode te bepalen. Door deze strategische keuze verbeter je niet alleen de kwaliteit van de lasverbindingen, maar zorg je ook voor consistente en betrouwbare resultaten.

Het kiezen van de juiste lasermode – continu, gepulst of gemoduleerd – is van groot belang voor de kwaliteit en het succes van elk lasproject. Met deze keuze bepaal je de diepte van penetratie, de precisie van de laspositionering en de algehele flexibiliteit van het lasproces.

Deel dit bericht

Vraag een demonstratie aan

Stel uw vragen aan onze expert

Indien er geen geschikte datum beschikbaar is, neem dan gerust contact met ons op.