Laserlassen vs. elektronenstraallassen

Laserlassen en elektronenstraallassen: Een vergelijking van belangrijke kenmerken

Ontdek de verschillen tussen laserlassen en elektronenstraallassen, inclusief de energiebron, energie-inbreng, laspenetratie, lassnelheid en de vereisten voor een vacuümomgeving.

Voordelen van laserlassen: Superieure eigenschappen voor specifieke situaties

Leer meer over de voordelen van laserlassen, zoals hoge precisie, minimale vervorming, hoge lassnelheid en veelzijdigheid van materialen. Ontdek in welke situaties laserlassen superieur kan zijn aan andere lastechnieken.

Verschillen

Laserlassen

TIG lassen

Lastijd

10 sec.

50 sec.

Nauwkeurigheid

Minimale nabewerking

Weinig vervorming

Situaties waarin andere lastechnieken de voorkeur krijgen

Ontdek situaties waarin andere lastechnieken mogelijk superieur zijn aan laserlassen, zoals elektronenstraallassen voor diepe penetratie, kosteneffectieve alternatieven en specifieke lasvereisten die beter worden ondersteund door andere technieken.

Bij het selecteren van de juiste lastechniek is het belangrijk om de kenmerken en voordelen van zowel laserlassen als elektronenstraallassen te begrijpen. Laserlassen biedt hoge precisie, minimale vervorming, hoge lassnelheid en veelzijdigheid van materialen, wat het geschikt maakt voor diverse toepassingen. Echter, in specifieke situaties waar diepe penetratie, kosteneffectiviteit of andere specifieke lasvereisten belangrijk zijn, kunnen andere lastechnieken de voorkeur krijgen. Het evalueren van de behoeften van de toepassing en de beschikbare middelen zal helpen bij het maken van de juiste keuze voor een succesvol lasproces.